Cursussen vanuit het bedrijf

Voor vele mensen is het nooit te laat om door te leren en dit wordt vaak mogelijk door het bedrijf. Met name om extra informatie te verzamelen om de kennis van een vakgebied te vergroten. Het is zeer belangrijk dat het personeel groeit binnen het bedrijf. Dit moet wel goed gekeurd worden door het bedrijf zelf. Mochten hier problemen in zijn, dan zijn er een paar tips die hiermee kunnen helpen. Uiteindelijk moet elk bedrijf groeien in kennis en uiteindelijk kan dat gedaan worden door te investeren in cursussen aan werknemers. 

Tips die kunnen helpen

Tip 1 – Doel 

Wanneer u een cursus in gedachte hebt, is het belangrijk om deze te combineren met een leerdoel. In dit geval draait het niet helemaal om een persoonlijke leerdoel, maar juist een leerdoel die het bedrijf kan helpen in het proces. Het draait niet alleen om een persoonlijke groei, maar dit dient te combineren met een bedrijfsgroei. Het is natuurlijk handig om de cursus te baseren op uw functie, althans er moet een gedeelte van terugkomen. Link het doel aan een bepaalde functieomschrijving om door te kunnen groeien binnen een bedrijf of dat u daardoor meerdere taken kunt begrijpen en uitvoeren. Het meepraten met andere afdelingen kan in sommige aspecten zeer handig zijn. Een cursus willen doen voor een bedrijf geeft ook een proactieve (professionele) houding. 

Tip 2 – Ontwikkeling

Het laten doen van cursussen of opleidingen door bedrijven zorgt voor twee aspecten. 
Als eerste draait het allemaal om ontwikkeling. Je wilt natuurlijk beter zijn dan de concurrenten en als de ontwikkeling van het bedrijf niet omhoog gaat, dan kan het bedrijf minder gaan functioneren naar een periode. Door juist de mensen te motiveren en te ontwikkelen, willen ze meer doen voor het bedrijf, mede doordat ze hierdoor verantwoordelijker voelen en zal de hogere productiviteit voor meer winst leveren. De mensen die meer leren, kunnen het bedrijf beter optimaliseren en ontstaan er innovaties die ervoor zorgen dat het bedrijf boven de concurrenten komen te staan. 

Als tweede aspect kan er gekeken worden naar nieuw personeel. Bij ieder bedrijf komen en gaan mensen, ongeacht de redenen. Wanneer mensen horen dat het bedrijf cursussen aanbiedt om meer te kunnen doen binnen het bedrijf, dan kan dit een motivator zijn voor mensen om te solliciteren. Als het weggaand personeel wel tevreden is geweest, dan ontstaat er een soort van mobiliteit van het werven van nieuw talent. 

Tip 3 – Tijd

Wanneer een cursus gedaan wordt, dan neemt dit tijd in beslag. Met name als een cursus voor een langer termijn dient te volgen. Naast dat het tijd kost vanuit het werk, zal er ook vrije tijd gevraagd worden. Zorg ervoor dat dit goed wordt besproken met de werkgever, om zo de juiste voorwaarden af te stemmen. Het zal een combinatie zijn van eigen tijd met werk tijd, maar dit laat wel zien dat er serieus en met motivatie naar gekeken wordt. Tegenwoordig is het mogelijk om cursussen online te doen en dit scheelt reistijd, waardoor er minder tijd gevraagd wordt. 

Tip 4 – Toekomstgericht 

Het is belangrijk om samen met het bedrijf te bespreken hoe de toekomstplannen eruit zien. Probeer de cursussen te kiezen die kunnen reageren op bepaalde arbeidsveranderingen. Denk hierbij aan online aspecten. Tegenwoordig is digitalisering een belangrijk aspect binnen een bedrijf en voor vele nog een onbekend aspect. Met name de verschillende onderwerpen van alle mogelijkheden die toegepast kunnen worden. Overtuig het bedrijf van een goede investering in plaats van een kostenpost. 

Tip 5 – Regels 

Elk bedrijf heeft standaard bedrijfsregels opgesteld. Hierin staan ook vaak de voorwaarde waarbij aan moet worden voldaan om een cursus uit te voeren. Als u aan deze voorwaarden kunt voldoen, dan is het onmogelijk voor een bedrijf om het te weigeren.

Tip 6 –  Transitievergoeding 

Als laatste kan het transitievergoeding argument ingezet worden. Dit betekend dat wanneer er een cursus wordt gedaan, dat er een bepaalde periode eraan vast komt te zitten. Dit is een termijn waarbij het bedrijf een regeling creëert waarbij de cursus terugbetaald moet worden wanneer de persoon ontslag neemt in het opgegeven termijn. Het is ook mogelijk wanneer de persoon wordt ontslagen (met geldige reden) om deze transitievergoeding te schrappen. 

 

Terug naar Cursussen vanuit het bedrijf
Coach