Vraag en aanbod

Er zijn twee bekende veranderingen op een markt, de verandering in vraag of aanbod. Hieronder zullen de twee veranderingen kort uitgelegd worden. 

Vraag 

De vraag draait hoeveel bedrijven gebruik willen maken van een product. Als er een bedrijf interesse heeft is er een lage vraag, maar als er 100 bedrijven interesse hebben, dan is de vraag hoger. Als de vraag toeneemt dan is de kans aanwezig dat er een prijsstijging ontstaat. Als de vraag afneemt dan is de kans aanwezig dat er een prijsdaling ontstaat. 
Bij de vraag spelen belangrijke factoren als:

  • Aantal geïnteresseerde bedrijven 
  • Prijs van concurrenten
  • Inkomen van de bedrijven (wat willen ze betalen)
  • Voorkeuren

Aanbod

Het aanbod draait om hoeveel een bedrijf kan aanbieden aan de klanten. Als een bedrijf duizenden artikelen kan produceren is het aanbod hoog, maar als het een langer productieproces is, is het aanbod laag (vaak bij speciale producten). Als er een laag aanbod is, dan wordt er vaker een hogere prijs gehanteerd. Als er een ruim aanbod is, dan wordt er vaker een lagere prijs gehanteerd.
Bij het aanbod spelen belangrijke factoren als:

  • Aantal aanbieders (producenten)
  • De productiekosten (variabele)
  • Ontwikkelingen (technologische en economische)

Flexibiliteit

Wanneer er veranderingen ontstaan, dan is het belangrijk dat het bedrijf zo spoedig mogelijk anticipeert. Een bedrijf dat zich flexibel instelt, kan zich snel aanpassen aan de veranderingen. Hieronder worden er aspecten gegeven die kunnen helpen bij flexibiliteit. 

Het vertrouwen van de werknemers is een belangrijk onderdeel. Hiermee wordt bedoeld dat als er aanpassingen verricht moeten worden in het proces, het personeel ook de vertrouwen moet geven om dit te kunnen toepassen in plaats van in systemen en procedures te werken die moeilijk aan te passen zijn op korte termijn. Dit is met name belangrijk als de concurrent met een nieuw product op de markt komt en het bedrijf hierop moet anticiperen. Met het personeel kan er in samenhorigheid aanpassingen verricht worden om de concurrent te kunnen verslaan op een ander gebied.

Doe niet alles alleen en probeer zaken uit handen te geven. Vaak is het ook dat een planning kan veranderen door externe factoren. Het kan zijn dat er in een planning dubbele zaken ontstaan die beide even belangrijk zijn, dan moeten er keuzes worden gemaakt en daar komt flexibiliteit bij kijken. Veranderingen in de planningen komen relatief vaak voor. Een technisch probleem of een verandering vanuit de klant zijn aspecten die vaker voorkomen. 

Handelen met Cryptocurrencies 

Een voorbeeld van een verandering in de wereld is het handelen op cryptocurrencies. Het was in eerste instantie altijd de vraag of de cryptocurrencies zouden doorgroeien, maar dat is zeker gebeurd. Het is een hype die momenteel nog steeds gaande is en daarom is het belangrijk om te weten waar de cryptocurrencies over gaan. 

Naast het normale geld is er een nieuwe mogelijkheid ontstaan, de cryptovaluta. Het is een digitale munt die eigenlijk bestaan uit cijfers, een virtuele vorm van geld. Het is een wereldwijde bekende technologie geworden waarbij er geïnvesteerd kan worden. Door te handelen in de crypto markt zijn er veel mogelijkheden om geld te verdienen. Het is voornamelijk een betaalmiddel waarbij de overheid niet veel tegen kan doen in vorm van wetgevingen en regels. De gegevens die gegeven worden zijn betrouwbaar omdat alle transacties geverifieerd worden. 

Risico’s

Het kan goed zijn dat er geïnvesteerd wordt in het verkeerde bedrijf en dan kan de waarde van de munt dalen, waarbij het verkopen van de munt niet meer interessant is en de waarde ervan flink daalt. Daarnaast is de beveiligingssleutel kwetsbaar voor hackers al wordt de beveiliging steeds beter en beter tegen cyberaanvallen. Het is nog een technologie die in de ontwikkelingsfase zit, waardoor fouten nog kunnen voorkomen. De technologie is nog niet gestandaardiseerd.  

Bent u geïnteresseerd in het handelen met cryptocurrencies, dan klik hieronder op de banner!

 

Terug
Gerelateerde artikelen
Zakelijke relatie 2021-10-21 Binnen het bedrijfsleven bestaan naast de relatie tussen de werknemers van een bedrijf nog meer relaties, de zakelijke relaties. Dit zijn bedrijven of mensen waarmee je afspraken hebt lopen om het proces van het bedrijf te verbeteren, als het ont... Private of Zakelijke Lease als ZZP'er 2023-08-11 Als ZZP'er (zelfstandige zonder personeel) is mobiliteit essentieel voor de groei van uw onderneming. Met de opkomst van flexibele en betaalbare leasingopties, wordt de keuze tussen private lease en zakelijk leasen steeds relevanter. In dit a... Het belang van zoekwoordenonderzoek 2023-10-11 Als er één ding is waar de meeste succesvolle bedrijven en online marketeers het over eens zijn, is het wel de waarde van een goed zoekwoordonderzoek in hun online strategie. Zoekwoorden vormen de ruggengraat van uw online aanwezigh...