Webhosting

Met webhosting wordt bedoeld dat er een ruimte van een webserver waarbij een derde partij bestanden kan opslaan. Doordat een server 24/7 werkt en in verbonden is met het internet en staat in  een datacenter die hiervoor speciaal voor is gecreëerd. De server maakt het mogelijk om de website vrij te geven zodat bezoekers de website kunnen bezoeken. 

Wanneer wordt er gekozen voor een hosting?

Via de webhosting kan een bedrijf een domein krijgen waarbij een website of een professionele e-mailadres op kan maken. Door de hosting, zorgt een extern bedrijf dat het domein blijft werken en zorgen ervoor dat de updates veilig worden uitgevoerd. Een ander voorbeeld is het krijgen van een domeinnaam. Dit is vaker info@domeinnaam.nl, waarbij de domeinnaam de naam van het bedrijf is. 

Vormen van hosting

Er zijn drie vormen van hosting, met elk zijn eigen specificaties. Hierbij zullen wij aangeven wat het is en welke specificaties elke vorm van hosting heeft.

Shared webhosting

Het betekend een gedeelde hosting en dat is ook precies wat het is. Het is namelijk zo dat de capaciteit van de server gedeeld wordt met andere mensen, waarbij hun ook de website en bestanden kunnen zien. Hierbij ligt de technische onderhoud vaak bij een externe partij. Vaak wordt dit ook gewoon hosting genoemd. Het wordt gebruikt door mensen die vaak geen technische kennis hebben of geen tijd hebt om zelf de updates uit te voeren. Als laatst is het vaak de goedkoopste optie van webhosting. 

VPS hosting

VPS staat voor Virtual Private Server. Het is zeer geschikt voor het hosten van websites en applicaties en in tegenstelling tot shared webhosting, is het hier niet mogelijk voor andere mensen om bij de gegevens te komen. Er wordt een beschikking gesteld over de volledige capaciteit en controle van de server. Het is voor bedrijven die vrij willen zijn in het doen en laten van hun website zonder dat mensen kunnen zien wat zij eigenlijk doen. Dit is voornamelijk handig als er meerdere websites aanbod komen binnen een bedrijf. Er is ook minder last van andere op het platform. 

Reseller hosting 

Bij deze hosting wordt er een domein gecreëerd en weer doorverkocht, maar ondertussen wordt de website wel nog in beheer genomen en worden technische aspecten zelf gedaan. Het is ideaal voor een bedrijf die websites verkoopt aan hun eigen klanten of dat er meerdere websites worden gehost onder een bedrijf. 

Terug naar Webhosting
Coach