Onderhouden door middel van...

Contact

Het klink nogal logisch, maar het houden van contact is zeer noodzakelijk om een zakelijke relatie te onderhouden. Hierdoor wordt er aan elkaar gedacht en worden de afspraken minder snel vergeten of gebroken. Om een beter beeld te geven kan er een situatie als het volgende ontstaan. Wanneer u van een relatie al maanden niks hebt gehoord en dan opeens om raad en gunsten begint te vragen, maar u hebt het druk, in hoeverre wordt er dan een prioriteit gemaakt van het probleem. Dit is overigens ook mogelijk dat het andersom is. Daarom is het contact houden belangrijk om zo makkelijker een vraag te stellen en te ontvangen. 

Nieuwe mogelijkheden

Niet elke relatie begint op kantoor of verkoopgesprekken, maar kan ook ontstaan door netwerken op onder andere beurzen, gala’s of andere evenementen. Denk er eens over na als er ontmoetingen plaatsvinden met nieuwe mensen en hierdoor nieuwe verhalen ontdekt, hierdoor wordt het netwerk vergroot en dit kan overal, denkend als een sportschool of supermarkt. 

Vertrouwensband 

Door een goede vertrouwensband op te bouwen en te onderhouden is eerlijkheid de sleutel. Het profiteren van relaties is niet de beste manier om een goede relatie te houden. Wanneer het toch gebeurd kan dat een negatieve invloed hebben op het bedrijf. Openstellen voor andere en eigen belangen niet vooropstellen zorgen ervoor dat mensen meer vertrouwen gaan krijgen. Door interesse te tonen kan er meer informatie verzameld worden en met meer informatie kunnen er meer conclusies gemaakt worden omtrent een relatie. 

Laat de krachten zien

Door de kracht van het bedrijf te laten zien en hard te werken, laat de relatie zien dat het bedrijf een positieve factor kan bieden aan het eigen bedrijf. Het tijd investeren in een relatie wordt vaker goed gewaardeerd en het is mogelijk dat de een meer doet dan de ander, maar uiteindelijk draait het allemaal om de wederzijdse respect en het helpen van elkaar in nauwe momenten. 

Zakelijke relatiegeschenken/kerstpakketten

Om de zakelijke relatie te laten zien dat er een waardering is, kan er gekozen worden om dit te laten zien aan de hand van een geschenk. Dit kunnen producten zijn die het bedrijf verder helpen in het proces, maar vaker wordt er gekozen voor een duurzaam product of een heerlijke fles wijn. Een ander moment waarbij een relatiegeschenk gegeven kan worden is tijdens de feestdagen. De kerstpakketten zijn voor veel bedrijven een belangrijk aspect om waardering uit te stralen. Er is een mooie keuze aan kerstpakketten online, die kunnen hiermee kunnen helpen! 

Terug
Gerelateerde artikelen
Zakelijke relatie 2021-10-21 Binnen het bedrijfsleven bestaan naast de relatie tussen de werknemers van een bedrijf nog meer relaties, de zakelijke relaties. Dit zijn bedrijven of mensen waarmee je afspraken hebt lopen om het proces van het bedrijf te verbeteren, als het ont... Advies voor het laten bouwen van websites en webshops: Waar je op moet letten bij het kiezen van een webdesignbureau 2023-05-22 Het kiezen van het juiste webdesignbureau voor het bouwen van je website of webshop is een cruciale beslissing die het succes van je online aanwezigheid kan beïnvloeden. Dit artikel biedt tips en aanbevelingen voor het selecteren van een web...