Zakelijke zoekmachine

De zakelijke zoekmachine

Ieder bedrijf wil een hoge score hebben als het draait om de vindbaarheid in een zoekmachine. U kunt zich afvragen of het tegenwoordig misschien wel een van de belangrijkste aspecten is van marketing. Zichtbaar zijn helpt enorm bij het werven van klanten. Voornamelijk voor bedrijven die andere bedrijven zoeken. Als het bedrijf dan meteen de juiste technieken toepast, dan is de kans dat een potentiële klant een offerte bij u aanvraagt. 

Tips voor kleine bedrijven

Bent u momenteel een klein bedrijf die in een groei bezig is? Doet u nog zelf de marketing en wilt u dit ook niet uitbesteden? Dan geven wij een paar tips die kunnen helpen om de marketing basis goed te doen. Uiteindelijk is de grootste tip om uniek te zijn, maar dat is niet altijd mogelijk. Als de basis goed is, kan het bedrijf hierop voor borduren. 

Stap 1: Schrijf de informatie voor anderen

Het is belangrijk dat de bedrijven voor wie u schrijft, de teksten ook begrijpen. Wanneer de teksten geschreven worden, wees dan duidelijk en geef de juiste zakelijke informatie. Ga er niet omheen draaien en blijf straight-to-the-point omtrent de dienst of product dat u aanbied. Bij het maken van de website moet u nadenken vanuit het bedrijfsconcept en informatie geven nadenkend vanuit het perspectief van de klant. De teksten hoeven ook niet te uitgebreid zijn. Denk aan teksten van +350 en zorg voor een goede inleiding. De inleiding moet eigenlijk al een beknopte versie zijn van de tekst. Denk ook goed na over het informeren, overtuigen en verkopen omtrent de schrijftype. 

Stap 2: Kwalitatieve inkomende links

Kwalitatieve inkomende links zijn erg belangrijk vanwege hun goede positie in zoekmachines. Als u wekelijks schrijft of dergelijke, kunnen er koppelingen ontstaan en  worden de teksten zowaar aan elkaar gevoegd. Denk eens aan een uitbreiding op een product of juist accessoires van een product. Door linkjes te gebruiken kan de bezoeker makkelijk teruggeleid worden naar waar de informatie over geldt. Met name als het gaat over een oud product of een tekst in het verleden kan er door middel van linkjes. Zorg voor een overzicht en wees duidelijk.

Stap 3: Zoekwoordenanalyse 

Wanneer jij teksten maakt voor het bedrijf dan is het belangrijk om de juiste woorden te gebruiken. Het zijn woorden waar mensen op zoeken. Door analyses te doen via een zoekwoordenanalyse tool kunt u zien op welke woorden mensen zoeken en als u die toevoegt aan de tekst, dan zal de website ook zichtbaarder zijn voor de zoekmachine. Let hier wel op dat het zoekwoord niet te te vaak in de tekst komt te staan. Let hierbij ook op dat het niet irritant begint te worden als er een woord te vaak naar voren komt. Het helpt ook bij het maken van een tekst om van te voren al kopjes te maken met daarbij onderwerpen. Zo weet u waarover er geschreven gaat worden. 

Stap 4: Updaten van de website

Als alles af is, dan is het belangrijk om de teksten up-to-date te houden, dus met regelmaat de teksten aan te passen. Dit is alleen nodig als er informatie instaat die veel veranderd. Als u oude informatie geeft aan klanten kan dit tot verwarring leiden en is de kans dat zij een deal willen sluiten met het bedrijf een stuk kleiner. Daarom houd de informatie relevant en transparant. 

mkb-bedrijfskrediet