B2B marktfactoren

Logistieke factoren 01-09-2021 Als er gekeken wordt naar de transport is deze uitermate belangrijk binnen de b2b markt om de gemaakte materialen te geven aan andere bedrijven om zo het proces vloeiend te laten lopen. Als er geen transport was, dan was het produceren nogal moei[...] Bedrijfseten en drinken 31-08-2021 Wanneer een bedrijf heeft, dan is het belangrijk dat de werknemer kan genieten van eten en socializen met collega’s. Even een half uurtje pauze waarbij de meeste mensen die op kantoor zitten een rondje lopen. Een rondje lopen tijdens de de [...] Commerciële factoren 26-08-2021 De belangrijkste factor voor een bedrijf is winst maken. Elk bedrijf maakt kosten om zo een proces te verlopen, maar uiteindelijk draait het allemaal om de verkopen en het winst maken. Als het bedrijf een topproduct heeft, maar het verkoopt niet,[...] Juridische en veiligheidsfactoren 25-08-2021 Ieder bedrijf moet zich houden aan vooropgestelde regels  en wetgeving. Dit is allemaal opgesteld vanuit de overheid. Hierbij komen alle aspecten aanbod waarbij er twee partijen tegenover elkaar staan. Voor belangrijke zaken als het opstelle[...] Financiële factoren 24-08-2021 Een van de belangrijkste aspecten van de gehele zakenwereld is winst maken, maar om winst te maken, moet een bedrijf financieel gezond zijn. Bij de financiën draait het allemaal om getallen en berekenen. Denk hierbij aan werkzaamheden als de[...]

B2B marktfactoren

Als er gekeken worden naar de zakelijke markt, dan zijn er allerlei sectoren te vinden. Deze sectoren geven een beeld aan waar het bedrijf in bevindt. Er zijn verschillende sectoren zoals Financieel, Juridisch, transport, markteing, techniek, industrie etc. De sectoren kunnen verdeeld worden in vier verschillende vormen. De vormen zegt niet al te veel over een sector, maar wel waar het omdraait. Het laat zien waarvoor de sectoren bedoelt zijn. De reden waarom er verschillende vormen van sectoren zijn gehanteerd is  voor het onderzoeken ervan. Zo kan er meer vergelijkingen gemaakt worden, voor sectoren die op elkaar lijken. 

In de blogs kunt u informatie vinden over verschillende factoren die spelen in B2B markt!

Vormen van sectoren

Primaire sector 

In deze sector worden sectoren geplaatst als het verbouwen en produceren van grondstoffen en voedsel. In deze sector worden de materialen die gewonnen worden, niet verbouwd maar verzameld en door gespeeld naar andere bedrijven. Dit kunnen onder andere landbouw zijn als akkerbouw, bosbouw etc. Het is ook mogelijk dat hier grondstoffen als erts of olie gewonnen wordt die doorgespeeld worden naar bedrijven die daar weer andere materialen van maakt. Hier spelen de logistieke factoren een belangrijke rol om de ruwe grondstoffen te verwerken en te vervoeren naar de volgende plaats.

Secundaire sector

In deze sector worden de grondstoffen verder verwerkt door materialen die gebruikt kunnen worden als eindproduct of vermaakt kunnen worden door andere bedrijven binnen de industrie. Hier zitten ook bedrijven die de materialen ontvangen en plaatsen, als een metselaar of een elektricien. Dit zijn beroepen in de sector die het installeren of bouwen door gebruik te maken van de bewerkte producten, die uiteindelijk in gebruik wordt genomen door de consument (bijvoorbeeld een huis). Het zijn vaak beroepen die op de bouw werken. Het zijn noodzakelijke aspecten die een functionaliteit hebben als het creëren van licht en warmte. 

Tertiaire sector

In deze sector komen de beroepen die het eindproduct verkopen aan de consument. Denk hierbij aan winkels, vervoer, horeca. Hierbij wordt het eindproduct naar toe gebracht en zij zorgen ervoor dat de eindgebruiker hier het product kan kopen en direct in gebruik kan nemen. Dit zijn ook dienstverleners als kappers of theaters. Dit geldt dus ook voor bedrijfseten en drinken.  

Quartaire sector 

In deze sector komen beroepen aanbod die niet gebaseerd op winst maken. De bedrijven worden vaak  gesubsidieerd door de overheid. Denk hier aan bedrijven als een brandweer of een ziekenhuis.  Het kunnen sectoren zijn die te maken hebben met cultuur en wetenschap. Zij zijn voornamelijk actief om kennis te delen of om de mens te helpen in hun leven. De overheidsdiensten als politie en brandweer moeten 24/7 paraat staan om orde te handhaven in het land.  

mkb-bedrijfskrediet