Zakelijke informatie

B2B 03-08-2021 De afkorting B2B staat voor business to business. Hierbij draait het om een markt die draait tussen bedrijven, die producten of diensten leveren aan andere bedrijven. Het is dus volledig gebaseerd op het zakendoen met andere bedrijven en niet met[...]

Openbare bedrijven

Als er gekeken wordt naar openbare bedrijven, dan zijn deze wettelijk verplicht om de informatie omtrent financiële en overige aspecten bij te houden. Dit moet jaarlijks gebeuren omdat de informatie bestemt is voor aandeelhouders en potentiële investeerders. Hierdoor blijven hun hoogte houden van de stand van zaken. Ieder jaar verschijnt er een jaarverslag met de benodigde informatie. Denk hierbij aan uitvoeringen, financiële verklaringen, marketingmaterialen en periodieke publicaties van onder andere ondersteunde bewerkingen. Uiteindelijk zorgt dit voor een systematische releases waardoor er een historie komt aan jaarverslagen. Na een loop van jaren kunnen mensen dus terug kijken op verschillende activiteiten en aspecten van het bedrijf. Het is eigenlijk een fundament van zakelijke informatie die gebruikt kan worden voor analyses van een zakelijke markt. 

Zakelijke informatie voor de markt

De gegenereerde zakelijke informatie die door de individuele ondernemingen wordt gedeeld om zo een uitgang te geven waarbij deskundigen verschillende conclusies kunnen maken over de markt en economie. Door de informatie kunnen verschillende individuen of organisaties conclusies trekken waardoor er strategieën en aanbevelingen ontstaan. Het is ook vaak mogelijk dat er informatie wordt verzameld door derden en daar een rapportage van gemaakt. Het is externe informatie die vaak aan de hand van meerdere organisaties wordt samengesteld. 

Competitieve intelligentie  

Competitieve intelligentie is een andere vorm van bedrijfsinformatie die zeer relevant is voor privé bezit bedrijven. Zulke bedrijven hoeven niet hun jaarverslagen openbaar te maken, omdat zij niet hun aandelen verkopen op de openbare handel. Als er gekeken wordt dan is het belangrijk om te weten wat de concurrent doet en kijken wat hun zwaktes en sterktes zijn. Kan een bedrijf daar dan van profiteren. Eigenlijk door te benchmarken en andere analyses willen ze de markt naar hun eigen toetrekken, maar als elk bedrijf er aan trekt, wie trekt er dan als hardst. Dit is allemaal de competitieve van de markt en daardoor is de intelligentie van een bedrijf zeer belangrijk om die in orde te hebben. 

Uw advertentie hier?