Zibbsearch

Welkom bij Zibbsearch, een zakelijke zoekmachine die helpt bij informatie over zakelijke aspecten. In de afgelopen 20 jaar is de technologie in Nederland en in de wereld flink veranderd. Weet jij nog het moment waarbij je voor het eerst een trefwoord intypte op de computer? Het moment dat jij voor het eerst resultaten zag van verschillende hyperlinks op een computer? Het is ook tegenwoordig niet meer weg te denken en het maakt zoeken naar informatie zeer makkelijk.

Als er gekeken wordt naar de zakelijke zoekmachine van Google, worden er per seconde 40.000 zoekopdrachten gegeven. Omgerekend zijn dit ongeveer 3,5 miljard zoekopdrachten per dag en per jaar zijn dit ongeveer 1,2 biljoen zoekopdrachten. Volgens de statistiek van Google start 23% van alle websitebezoeken via een zoekmachine en 90% klikt op de eerste resultaten. Met name op de telefoon wordt er relatief veel Google gebruikt. Maar weten jij wel hoe een zoemachine werkt? Lees het hieronder!  

Hoe werkt een zoekmachine?

Zoekmachines moeten in zeer korte tijd goede resultaten kunnen opleveren voor wat er in de zoekbalk wordt ingevoerd. Dergelijke zoekmachines doen dit door altijd alle websites te bezoeken en links te volgen. Dit wordt door menig bedrijf ‘crawlen’ genoemd. 

Het crawlen van websites wordt niet gedaan door een mens, maar wordt verricht door een programma dat een spider of bot wordt genoemd. Dit gebeurt op een systematische en automatische manier. Spiders of bots van zoekmachines beoordelen gecrawlde webpagina's op basis van verschillende marktfactoren. Vervolgens slaat het de gegevens van de gecrawlde webpagina op in een index. De zoekmachine gebruikt deze index om uiteindelijk in een korte en snelle tijd te reageren op de opgegeven zoekterm en zorgt ervoor dat de juiste informatie links getoond worden. 

SEO en SEA

Door de zoekmachines (zoals die van Google) zijn zakelijke informatie als SEO en SEA ontstaan. Als er gekeken wordt naar Google, dan geven ze een score omtrent jouw website en hoe hoger de score, hoe zichtbaarder de website is. Dit kan op twee manieren. Bij SEO geldt een organische manier van zichtbaar zijn. Hiervoor hoeft een bedrijf in principe niet te betalen. Het is ook mogelijk om voor een betaalde versie te kiezen en dan wordt het bedrijf bovenaan gezet. Lees meer over SEO en SEA door gebruik te maken van de zoekmachine.